Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
bank
5000-500 000 kr 1-15 år Ränta från 4,99% 23 år
Ansök nu
5star

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian har nyligen börjar erbjuda lån på den svenska marknaden och här kan man låna mellan 5 000 kronor upp till 500 000 kronor med en amorteringstid på upp till 15 år till mycket förmånliga räntor. Ansökan gör man direkt på Bank Norwegians hemsida och man får direkt ett preliminärt lånebesked och därefter så godkänner man ett låneförslag som baseras på det lån man ansökt om och vad kreditbedömningen sätter för kreditlimit. Eftersom Bank Norwegian tillämpar individuell ränta så kan räntan bli så låg som 4,99 procent per år, om man har en ordnad ekonomi och en bra inkomst.

Bank Norwegian kan även erbjuda personer med betalningsanmärkningar lån om man i övrigt har en ordnad ekonomi idag. Dock kan räntan för lånet vara lite högre än normalt. Lånen hos Bank Norwegian kan användas för att betala bort snabblån och andra dyrare krediter.

Bank Norwegian ägs av den norska banken Bank Norwegian AS som tillhandahåller ett stort utbud av tjänster för privatpersoner.

Lån och avgifter

Man kan låna mellan 10 000 kronor upp till 500 000 kronor hos Bank Norwegian. Räntan för lånet är individuell och baseras på varje låntagarens ekonomiska situation. Räntan ligger på mellan 4,99 procent upp till 20,24 procent per år. Lånen har en löptid på mellan 1 år upp till 15 år men man kan förstås lösa lånet när man önskar.

För varje lån så tar Bank Norwegian ut en uppläggningsavgift på 399 kronor. Man får även betala en månadsavgift på 19 kronor.
Kostnaden för lånet sjunker när man väljer en längre amorteringstid. Man kan inte förlänga en förfallodag utan varje del av lånet måste betalas senast på förfallodagen. Om man inte kan betala så påförs man en förseningsavgift på 95 kronor, en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och en dröjsmålsränta som ligger på 24 procent per år.

Villkor för att låna

För att kunna låna hos Bank Norwegian så måste man uppfylla följande villkor. Eftersom den individuella räntan sätt utifrån varje låntagares ekonomiska situation så kan man få mycket bra räntevillkor hos Bank Norwegian om man har en ordnad ekonomi.

– Inget skuldsaldo hos Kronofogden, betalningsanmärkningar kan vara okej
– Vara minst 18 år
– Ha en fast taxerad inkomst
– Inneha ett svenskt personnummer
– Folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren
– Inneha ett BankID eller en e-legitimation

Bank Norwegian samarbetar med i samband med kreditprövningar vilket betyder att kreditupplysningen kommer att registreras hos UC.

Utbetalning av lån och öppettider

Man kan ansöka om lån dygnet runt, alla dagar på året. Hela låneansökningsprocessen kan genomföras genom Internet då man verifierar sin identitet med BankID. Under bankens öppettider så slutgodkänns låneansökningarna och lånet betalas därefter ut inom en till två dagar.

Vad är positivt och vad är negativt

Eftersom Bank Norwegian erbjuder lån på ända upp till 500 000 kronor med en mycket förmånlig ränta så är dessa lån ett mycket bra alternativ till andra former av banklån. Hela låneprocessen kan även genomföras snabbt och direkt över Internet med en utbetalning redan inom 1 till 2 dagar. Hos en storbank får man oftast vänta i veckor på att få sitt lån beviljat och utbetalt.

Tyvärr så använder sig Bank Norwegian av UC, vilket kan försämra kreditvärdigheten i framtiden när man ansöker om nya lån. Samtidigt så går det att förstå att de behöver använda sig av UC för att kreditbedöma lån på upp till 500 000 kronor.