Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
10 000-50 000 kr 6-60 mån Ränta från 22% 20 år
Ansök nu
4star

Om Big Bank

Om man söker ett lån med rimliga räntor så har Big Bank ett lån som de erbjuder till privatpersoner på mellan 10 000 kronor upp till 50 000 kronor och med en amorteringstid på upp till 60 månader. Big Bank tillhandahåller dock inte några snabblån utan det tar cirka 2-3 dagar att få sitt lån utbetalt men kan man vänta i några dagar på pengarna så får man i gengäld ett mycket kostnadseffektivt lån.

Ansökningsprocessen är enkel och görs direkt på Big Banks hemsida där man först ansöker om ett lån och sedan signerar låneansökan med ett Bank-ID. Så snart som Big Bank granskat låneansökan så får man pengarna direkt utbetalda.

Big Bank AS är en lettisk bank som har erbjudit banktjänster till privatpersoner sedan år 1992. Man har verksamhet i ett flertal länder och i Sverige så erbjuder man lån genom sin filial. Utöver lån så kan man även spara, med insättningsgaranti, hos Big Bank, som erbjuder en sparränta på f.n. 1,75 %.

Lån och avgifter

Hos Big Bank kan man låna mellan 10 000 upp till 50 000 kronor med en amorteringstid som är som minst 6 månader och som högst på 60 månader. Självklart kan man dock lösa hela sitt lån när som helst om man så önskar. Räntan för lånet är individuell för varje låntagare och baseras på låntagarnas ekonomiska situation. Har man en bra inkomst och en ordnad ekonomi så kan man få ett lån till en mycket rimlig ränta.
Big Bank erbjuder årlig ränta som ligger på mellan 12,95 procent upp till 25 procent. Vilken ränta som man får beror på ens ekonomiska förehavanden. Räntan beräknas på de belopp som man har utestående varje månad. Big Bank tar inte ut några andra avgifter för sina lån som bland annat uppläggningsavgift. Dock får man betala en månatlig administrationsavgift på 35 kronor.

Nedan följer exempel på lånekostnader för ett lån som löper på 12 månader. Kostnaderna nedan består av administrationsavgiften på 35 kronor i månaden och en genomsnittlig ränta.

– Låna 10 000 kronor, kostnader 1 076 kronor, betala 11 076 kronor, 888 kronor per månad
– Låna 25 000 kronor, kostnader 2 072 kronor, betala 27 072 kronor, 2 221 kronor per månad
– Låna 50 000 kronor, kostnader 3 724 kronor, betala 53 724 kronor, 4 442 kronor per månad

Hos Big Bank kan man skjuta fram förfallodatum en gång om det är så att man någon månad inte hinner få pengar i tid för att amortera på lånet. Om man annars inte kan betala senast på förfallodagen så kommer man att få betala extra avgifter som bland annat förseningsavgift med 125 kronor och en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor.

Villkor för att låna

Big Bank ser både till låntagarens historiska ekonomi men även till hur ekonomin ser ut idag. Det innebär att det går att få ett lån hos Big Bank även om man har betalningsanmärkningen, under förutsättningen att man idag har en ordnad ekonomi.

– Inget skuldsaldo hos Kronofogden, betalningsanmärkningar kan vara okej
– Vara minst 20 år
– En fast taxerad inkomst på minst 144 000 kronor
– Inneha ett svenskt personnummer
– Varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren
– Inneha ett BankID eller en e-legitimation, inte ett krav men man får pengarna snabbare

Big Bank samarbetar med UC i samband med att de gör kreditprövningar vilket innebär att UC kommer att registrera att en kreditupplysning är utlämnad.

Utbetalning av lån och öppettider

Big Bank godkänner låneansökningar och gör utbetalningar under sina öppettider, vilket är vardagar mellan klockan 08:00 och 17:00. Ansökan kan man dock fylla i på Big Banks hemsida dygnet runt, årets alla dagar. Då får man även ett preliminärt besked om man kommer att få lånet beviljat eller inte.

För den som använder BankID så går det fortare att få sina pengar utbetalda. För andra så skickar Big Bank hem lånehandlingar som ska fyllas i och skickas tillbaka, vilket fördröjer låneprocessen med någon dag. Så snart ens bankkonto är anslutet till autogiro så betalas pengarna ut, vilket brukar ta mellan 1-2 dagar.

Vad är positivt och vad är negativt

Rimlig ränta, bra lånelimit och lång amorteringstid är sådant som hamnar på plussidan. Att man även accepterar personer med betalningsanmärkningar är också en positiv sak. Man kan ha upp till 5 betalningsanmärkningar så länge man inte har ett skuldsaldo och att man har en ordnad ekonomi idag.

Mindre bra är att Big Bank använder sig av UC i samband med kreditupplysningar och att man kan få vänta upp till 3 dagar innan man får sina pengar utbetalda till kontot.