Långivare
Lånebelopp Löptid Ränta Ålder Betyg
5000 – 500.000 kr 2 – 12 år 3,25% – 32,70% 18 år
Ansök nu
3star

Om Compricer

Compricer är ett företag som erbjuder privatpersoner en tjänst som innebär att de kan jämföra olika företags priser och villkor inom bland annat lån, el, försäkringar och bredband. Det gör att man som besökare snabbt och enkelt kan få prisförslag eller låneförslag från ett flertal olika bolag som man sedan kan granska och jämföra innan man bestämmer sig för det bolag som har de villkor och priser som passar en bäst.

Hos Compricer kan man ansöka om lån och få låneförslag från upp till 20 stycken olika banker eller finansbolag. Man kan ansöka om lån på 5 000 kronor upp till 500 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år. Hos Compricer kan man få erbjudanden om privatlån med så låga räntor som ned till 3,25 procent per år, om man har en ordnad ekonomi och en fast inkomst.

Compricer grundades år 2005 och ingår i den norska mediekoncernen Schibsted, som även är delägare i många svenska medieföretag som bland annat Aftonbladet och Expressen men även andra sajter på nätet som bland annat Lendo och hitta.se

Lån och avgifter

Compricer förmedlar lån på mellan 5 000 kronor upp till 500 000 kronor. Lånen har en amorteringstid på mellan 1 år upp till 15 år. Låneansökan som man gör hos Compricer är helt kostnadsfritt och man betalar endast avgifter och ränta om man erhåller ett lån från någon av de banker och finansbolag som återkommer med ett låneförslag.

Processen går snabbt och börjar med att man ansöker om ett lån på Compricers hemsida. Compricer tar sedan en kreditupplysning som talar om för Compricer vilka lånebolag som är villiga att ge ett låneförslag, vilket baserar på sökandens ekonomiska historik. Därefter så skickar Compricer över alla underlag till lånebolagen som sedan återkommer med ett låneförslag inom 24 timmar. Dessa låneförslag kan man själv sedan gå igenom och jämföra för att hitta det lån som har den lägsta kostnaden och de bästa villkoren. Det gör att man kan hitta det lån som passar ens privatekonomi bäst.

Kostnaderna för lånet varierar beroende på vilket lånebolag som väljer, vissa har en uppläggningsavgift på mellan 495 kronor upp till 695 kronor och i vissa fall så tillkommer en aviseringsavgift på mellan 0 upp till 30 kronor. De flesta lånebolag har dock inga andra avgifter förutom själva räntan för lånet som ligger på mellan 3,25 procent upp till 29,04 procent, vilket sätts individuellt baserat på sökandes ekonomiska förutsättningar.

Villkor för att låna

Även om man gör ansökan på Compricer hemsida, som sedan sammanställer alla underlag för lånebolagen, så är det slutligen lånebolagens villkor som behöver uppfyllas. Dessa villkor varierar kraftigt då vissa lånebolag kan acceptera låg inkomst eller till och med betalningsanmärkningar medan andra kräver en fullständigt ordnad ekonomi. Medan finns minimikraven som måste uppfyllas för att kunna ansöka om lån genom Compricer.

– Minst 18 år
– Ha en taxerad inkomst på minst 110 000 kronor
– Ha ett svenskt personnummer
– Vara folkbokförd i Sverige
– Betalningsanmärkningar kan accepteras, man får dock inte haft ett aktivt skuldsaldo på 6 månader

Compricer köper sina kreditupplysningar genom UC. Det betyder att kreditupplysningen kommer att registreras så att framtida lånebolag kan se att någon inhämtat en kreditupplysning. Dock så används samma kreditupplysning av samtliga banker och finansbolag som ska lämna ett låneförslag, vilket innebär att man kan få upp till ett tjugotal låneförslag baserat på endast en kreditupplysning.

Utbetalning av lån och öppettider

Hos Compricer kan man ansöka om ett lån dygnet runt, årets alla dagar. Denna ansökan kommer sedan skickas vidare till ett flertal olika lånebolag som återkommer med ett låneförslag inom 24 timmar. När man sedan accepterar ett av lånebolagen så kan man antingen signera sin ansökan digitalt med ett BankID eller få lånehandlingarna hemskickade som man sedan skriver under och skickar in. När lånebolaget har fått de signerade handlingarna så kommer utbetalningen att ske så att man får pengarna till sitt konto inom 2 vardagar. Kan man signera med BankID så kan man få pengarna fortare men normalt är att det tar mellan 2 upp till 5 dagar att få sina pengar efter att man skickat in låneansökan.

Compricer kan man kontakta alla vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00 om man har några frågor kring sin låneansökan.

Vad är positivt och vad är negativt

Compricers tjänst är effektiv vilket gör att man själv sparar tid och energi genom att låta bankerna och finansbolagen få återkomma med låneförslagen, som man sedan enkelt kan jämföra för att hitta det lån som passar bäst avseende villkor och priser. De lån som förmedlas har även rimliga räntor och även om man har betalningsanmärkningar så finns det möjlighet att låna pengar, även om man får betala en lite högre ränta.