Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
3000-15 000 kr 45 dagar 30-2250 kr 20 år
Ansök nu

Om Everyday plus

Everyday plus erbjuder sina kunder ett kreditkonto där kunderna sedan själva kan välja hur mycket pengar som de vill ta ut. Man kan få en kredit på mellan 3 000 kronor upp till 15 000 kronor och man kan göra uttag på belopp mellan 200 kronor upp till 15 000 kronor. Man betalar en uttagsavgift för varje uttag och därefter så betalar man endast en månadsränta på det belopp som man har valt att delbetala. Man har upp till 45 dagar på sig att betala tillbaka hela krediten och på så sätt slippa månadsränta.

Kreditkonto eller olika varianter av ett kreditkonto har blivit mycket vanligt idag vilket gör det möjligt för privatpersoner att kunna göra flera uttag varje månad samtidigt som man kan delbetala beloppet om det skulle visa sig att man inte kan betala hela lånet på första förfallodagen.

Dock så medför denna form av krediter nya sätt att ta betalt och har man en ordnad ekonomi med en bra inkomst så finns det lånebolag som erbjuder mycket bra och förmånliga räntevillkor utan kringkostnader som kan vara ett bättre alternativ till ett kreditkonto.

Det är företaget OPR-Finance AB som äger och driver Everyday plus. OPR-Finance AB är dotterbolag till ett lettiskt företag med samma namn som i sin tur är ett dotterbolag till det finska företaget OPR-Vakuus Oy, som tillhandahåller snabblån och krediter i Finland sedan många år tillbaka.

Lån och avgifter

Om man är i behov av kontanter så kan man ansöka om en kredit på upp till 15 000 kronor hos Everyday plus och få ett besked redan inom femton minuter. Så snart man har fått sin kredit beviljad så kan man direkt göra uttag från sin kredit. Man väljer själv om man vill ta ut hela det belopp som man fått i kredit eller om man ska ta ut ett mindre belopp. Då kan man göra nya uttag senare om det finns ett behov av ytterligare kontanttillskott. Minsta belopp man kan ta ut är 200 kronor och det största är 15 000 kronor.

När man gör ett uttag från sitt kreditkonto så betalar man en uttagsavgift på 15 procent av det belopp som man tar ut. Om man exempelvis tar ut 5 000 kronor så har man totalt utnyttjat 5 750 kronor av sin kredit. Denna uttagsavgift ska ses som ränta för de 10 första dagarna. Sedan har man upp till 45 dagar på sig att återbetala sin kredit, beroende på vilken dag i månaden som man tog ut pengarna.

Om man betalar hela fakturan senast på förfallodagen så ska man betala 5 750 kronor. Då tillkommer inga ytterligare avgifter. Annars kan man dela upp betalningen i upp till fem månader och man betalar då en månadsränta på det utestående beloppet som är på 5 procent. Om man har tagit ut hela sin kredit som man fått beviljat så kan nya uttag göras allt eftersom man betalar av på krediten.

Nedan följer ett exempel på kostnader för ett lån som löper med en kredittid på upp till 45 dagar.

– Låna 3 000 kronor, uttag/ränta 450 kronor, betala 3 450 kronor
– Låna 5 000 kronor, uttag/ränta 750 kronor, betala 5 750 kronor
– Låna 10 000 kronor, uttag/ränta 1 500 kronor, betala 11 500 kronor

Kan man inte betala sitt lån eller amortering senast på förfallodagen så kommer man att få betala extra kostnader i form av en förseningsavgift på 135 kronor, en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och en dröjsmålsränta.

Villkor för att låna

Everyday plus har följande villkor som ska uppfyllas för att få ett lån beviljat.

– Vara minst 20 år
– En fast taxerad inkomst på minst 120 000 kronor
– Inte inneha några betalningsanmärkningar
– Ha ett svenskt personnummer
– Vara folkbokförd i Sverige
– Ha ett BankID eller en e-legitimation

I samband med kreditprövningar så begär Everyday plus ut en kreditupplysning från ett kreditupplysningsföretaget.

Man använder sig dock inte av UC vilket gör att inga registreringar kommer att ske.

Utbetalning av lån och öppettider

Efter att man har ansökt om en kredit och signerat ansökan, vilket kan ske dygnet runt, alla dagar på året, så får man snabbt besked, oftast inom 15 minuter under företagets öppettider, om man får sin kredit beviljad eller inte. Så snart man har fått sin kredit beviljad kan man göra uttag från sitt kreditkonto. Utbetalningar sker snabbt och har man samma bank som Everyday plus, Nordea, så får man sina pengar in på sitt konto direkt.

Använder man sig av en annan bank så får man pengarna senare samma dag om man begär ett uttag före klockan 13:30. Begär man et uttag efter 13:30 så har man pengarna på kontot senast nästkommande vardag.

Everyday plus har öppet under vardagar mellan klockan 09:00 och 21:00 och under helger mellan klockan 10:00 och 15:00. Det betyder att om man har sitt konto hos Nordea så kan man göra uttag och få in pengarna på kontot även under sena kvällar och helger.

Vad är positivt och vad är negativt

Det går fort att få en kredit beviljad hos Everyday plus och har man sitt bankkonto hos Nordea så kan man få sina pengar direkt in på kontot även under kvällar och helger. Hos Everyday betalar man en uttagsavgift som i stort är likvärdig med den avgift som m an betalar hos ett lånebolag som erbjuder snabblån.

Skillnaden är att man får upp till 45 dagars kredit och att man kan delbetala sitt lån mot en kostnad på endast 5 procent av utestående belopp, vilket är betydligt billigare än vad anda lånebolag tar ut i förlängningsavgift.

Det betyder dock inte att Everyday plus är billigast på marknaden utan hamnar i mellanskiktet. Everyday plus har också generösa öppettider som omfattar kvällar och helger samtidigt som man inte använder sig av UC.