Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
5000-30 000 kr 1-5 år 724-30 420 kr 20 år
Ansök nu
5star
Läs recension

Om GoodCash

Goodcash erbjuder inte snabblån utan istället kan man låna mellan 5 000 kronor upp till 30 000 kronor med en amorteringstid på mellan 1 år upp till 5 år. Dock tar det upp till två eller tre dagar innan allt är klart så man har sina pengar på kontot. Men är man inte i behov av att få pengarna samma dag eller senast dagen efter så är Goodcash lån ett betydligt bättre och mer kostnadseffektivare lån än vad ett snabblån är samtidigt som det inte påverkar ens månadsekonomi lika hårt.

Hela låneprocessen kan klaras av direkt på nätet genom att man ansöker om lånet på Goodcash hemsida, identifierar sig med ett BankID och sedan så får man ett preliminärt besked om lånet beviljas eller inte. Därefter så har man sina pengar på kontot inom ett par dagar.

Det är finansbolaget Prioritet som har registrerat Goodcash som en bifirma och genom detta bolag har man valt att erbjuda privatpersoner möjligheten att snabbt och enkelt kunna ansöka om lån och få det snabbt behandlat och utbetalt. Prioritet har funnits i många år och har därmed en lång erfarenhet av att erbjuda lån till företag och privatpersoner.

Lån och avgifter

Goodcash tillhandahåller avbetalningslån på mellan 5 000 upp till 30 000 kronor. Man kan välja att återbetala lånet på minst 1 år och som mest på 5 år. Goodcash tar inte ut några avgifter för sitt lån som exempelvis uppläggningsavgift eller aviavgift utan man betalar en endast en ränta för lånet som baseras på det utestående saldot varje månad. Tack vare avsaknaden av avgifter och en rimlig ränta så blir kostnaden för ett lån mycket förmånligt och betydligt billigare än ett snabblån.

Den årliga räntan för lånet är 25,74 procent av det utestående beloppet varje månad. Nedan följer exempel på kostnaden för ett lån med en amorteringstid på 12 månader.

– Låna 5 000 kronor, betala tillbaka 5 724 kronor, per månad 477 kronor
– Låna 10 000 kronor, betala tillbaka 11 448 kronor, 954 kronor per månad
– Låna 30 000 kronor, betala tillbaka 33 768 kronor, 2 814 kronor per månad

Goodcash erbjuder inte möjlighet att förlänga något lån då de inte tillhandahåller snabblån utan istället är det viktigt att man planerar sitt lån i samband med låneansökan så man vet att man kan klara av de amorteringar som man lånet medför. Utebliven betalning på förfallodagen innebär att man får betala en extra kostnad bestående av en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och dröjsmålsränta.

Man har dock möjlighet att använda sig av en betalningsfri månad efter att man har gjort ett antal korrekta inbetalningar.

Villkor för att låna

Goodcash har följande krav för att bevilja ett lån.

– Inget skuldsaldo hos Kronofogden, man kan ha betalningsanmärkningar
– Vara minst 20 år, eller fylla 20 år det innevarande kalenderåret.
– Vara folkbokförd i Sverige
– Ha ett svenskt personnummer
– Inneha ett svensk mobiltelefonabonnemang
– Ha en taxerad inkomst
– Inneha ett BankID

Goodcash använder sig av UC när de gör kreditprövningar vilket innebär att det kommer registreras att en kreditupplysning är utgiven från UC. Det gör att framtida kreditgivare kan se att en kreditupplysning är utlämnad vilket kan påverka ens kreditvärdighet.

Utbetalning av lån och öppettider

Efter att man har ansökt om ett lån hos Goodcash, vilket innebär att man får ett preliminärt besked direkt vid ansökan, så kommer man få sitt lån slutgodkänt inom 24 timmar, om man klarar den sedvanliga kreditprövningen. Den slutliga granskningen sker under företagets öppettider och efter att ansökan är godkänd så får man sina pengar utbetalda till sitt konto inom en till två dagar.

Vad är positivt och vad är negativt

Goodcash tillhandahåller lån mellan 5 000 kronor upp till 30 000 kronor med en amorteringstid på upp till 5 år. Lånen har en rimlig ränta vilket innebär att lånets kostnad inte blir speciellt stor, jämfört med vad det kostar att ta ett snabblån. Man accepterar även personer med betalningsanmärkningar under förutsättning att man har en ordnad ekonomi idag.

Eftersom Goodcash inte erbjuder snabblån så innebär det att man kan få vänta på sina pengar i upp till ett par dagar efter att man har ansökt om ett lån. Tyvärr så använder sig Goodcash av UC vilket kan påverka framtida krediter eller avtal.