Långivare
Lånebelopp Löptid Ränta Ålder Betyg
5000 – 40.000 kr 12 – 72 månader Från 9,90% 21 år
Ansök nu
4star

Om Klicklån snabblån

Klicklån är ett lånebolag som erbjuder okomplicerade lån under ansvarstagande former. Det innebär att det är enkelt och går snabbt att låna pengar hos Klicklån men även att Klicklån omsorgsfullt bedömer möjligheten för varje låntagare att betala tillbaka sitt lån så att Klick lån inte medverkar till att någon ska hamna i ekonomiska svårigheter.

Hos Klicklån kan man låna mellan 5 000 kronor upp till 40 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 12 upp till 72 månader. Det går snabbt att ansöka om lånet på Klicklåns hemsida och om man signerar låneansökan med BankID så får man pengarna utbetalda redan samma dag, om man får lånet beviljat.

Klicklån erbjuder lån i samarbete med Thorn Svenska AB, som är ett dotterbolag till L’EASY koncernen, och som sedan år 1969 erbjuder många olika finansiella tjänster till privatpersoner, som bland annat lån, krediter och avbetalningsköp.

Lån och avgifter

Hos Klicklån kan man låna mellan 5 000 kronor upp till 40 000 kronor. Man kan själv bestämma vilket amorteringstid som man vill har för sitt lån, 12 månader upp till 72 månader. Det gör att man enkelt kan planera sitt lånade så att det inte påverkar ens ekonomi för mycket. För varje lån så tar man ut en uppläggningsavgift på 495 kronor och en administrationsavgift på 19 kronor per månad, om man använder sig av autogiro, i annat fall är administrationsavgiften 39 kronor per månad. För lånet betalar man sedan en rörlig ränta som är individuell för varje låntagare. För närvarande ligger den rörliga räntan på mellan 9,90 upp till 21,60 procent per år. Det gör att ett lån hos Klicklån blir betydligt billigare än många andra lån samtidigt som betalningarna sker lika snabbt som för ett snabblån.

Om man exempelvis lånar 40 000 kronor med en amorteringstid på 72 månader och med en exempelränta på 9,90 procent så blir den totala kostnaden för lånet 15 146 kronor. Då är uppläggningsavgift och administrationsavgift medräknat i lånekostnaden.

Man har möjlighet att använda sig av två betalningsfria månader under lånets löptid. Dessa två betalningsfria betalningsmånaderna kan dock inte användas under samma kalenderår. Om man inte kan betala sitt lån senast på förfallodagen så påförs man ytterligare avgifter som en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och dröjsmålsränta.

Villkor för att låna

Klicklån är mycket måna om att den som lånar pengar har möjlighet att betala tillbaka sitt lån utan att det ska leda till att låntagaren hamnar i ekonomiska svårigheter. Därför genomförs det alltid noggranna kreditprövningar innan lånet beviljas.

Kraven för att få låna hos Klicklån är följande.

– Vara minst 21 år
– Inneha en taxerad inkomst som innebär att man har möjlighet att betala lånet som man ansöker om
– Inneha ett svenskt personnummer
– Vara folkbokförd i Sverige
– Inneha ett BankID eller en e-legitimation. Inget krav men möjliggör snabb utbetalning
– Inga betalningsanmärkningar

Klicklån inhämtar kreditupplysningar från UC.

Utbetalning av lån och öppettider

Klicklån har öppet under vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00 och på lördagar mellan klockan 10:00 och 16:00. Under dessa tider så slutgodkänns låneansökningarna och utbetalningen ske sedan under vardagar. Låneansökningar som blir godkända före klockan 11:00 betalas ut samma dag medan låneansökningar som godkänns efter klockan 11:00 betalas ut senast nästkommande vardag.

Om man skriver under sitt låneavtal med elektronisk signering med BankID eller e-legitimation så får man pengarna oftast utbetalda redan samma dag. I annat fall behöver man skriva ut lånehandlingarna och sedan skriva under dessa. Därefter skickar man in lånehandlingarna, tillsammans med en kopia på en giltig legitimation, med post, vilket gör att det kan ta en eller ett par dagar extra att få sina pengar utbetalda.

Vad är positivt och vad är negativt

Klicklån erbjuder lån på upp till 40 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 72 månader med en rimlig räntekostnad, som sätts individuellt för varje låntagare. Tack vare att man kan signera sin låneansökan med BankID så kan man få sitt lån utbetalt redan samma dag, om lånet beviljas, vilket gör att Klicklån kan vara ett betydligt bättre alternativ till snabblån.

Klicklån tar ut en uppläggningsavgift för varje lån och dessutom en administrationsavgift varje månad, även om man använder sig av autogiro, vilket inte är så vanligt idag hos de flesta lånebolagen.
Klicklån inhämtar kreditupplysningar från UC.