Här presenterar vi avdelningen kreditkort för dig som är ute efter att jämföra och hitta det bästa kreditkortet för just dina behov. Du kan enkelt jämföra räntor och avgifter och läsa mer om fördelarna för varje kreditkort. Ett kreditkort är ett utmärkt sett att förenkla vardagslivet och du slipper ta onödiga lån. Klicka på ”Läs recension” för att se alla fördelar och villkor eller klicka på “Ansök direkt” för att skaffa ett kreditkort. Vi uppdatera listan kontinuerligt med de bästa kreditkorten just nu. Lycka till!

Nätlån.se omdöme Information
remember flex

Första plats
 • Blev utsedd till bästa kreditkortet 2016.
 • Upp till 8 veckor räntefri kredit.
 • Besked direkt online om man blir godkänd.
Re:member flex
Årsavgift: 0 kr
Kredit: 10 000-50 000 kr
56 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 9.74%
Ansök direkt
5star
Läs recension
ica-bankkort-plus

Andra plats
 • 1% i bonus när du handlar på ICA.
 • Kontaktlös betalning – Betala med ett blipp och det är klart.
 • Trygghetsförsäkring, allriskförsäkring & förlängd garanti ingår.
ICA Bankkort plus
Årsavgift: 324 kr
Kredit: 20 000-100 000 kr
60 dagar räntefritt
Därefter fast ränta: 10.70%
Ansök direkt
5star
Läs recension
bank-norwegian-kreditkort

Tredje plats
 • 300 bonus CashPoint på ditt första köp.
 • Ingen kortavgift vid bankomatuttag utomlands.
 • Använd CashPoint för att flyga med Norwegian.
Norwegian-kortet
Årsavgift: 0 kr
Kredit: 0-100 000 kr
45 dagar räntefritt
Därefter fast ränta: 16.99%
Ansök direkt
5star
Läs recension
Swedbank kreditkort
 • 0 kr i avi-avgifter.
 • Reseförsäkring och förlängd garanti.
 • koppla extrakort till kreditkortet.
Swedbank kreditkort
Årsavgift: 195 kr
Kredit: 10 000-60 000 kr
55 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 10.45%
Ansök direkt
4star
Läs recension
remember more big
 • 56 räntefria dagar
 • Få 1% bonus på alla inköp.
 • Tre valfria försäkringar ingår.
Re:member more
Årsavgift: 295 0 kr
Kredit: 0-100 000 kr
56 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 16.24%
Ansök direkt
4star
Läs recension
MoreGolf
 • Ingen årsavgift och 9000 välkomstpoäng.
 • 15 öre/l rabatt på drivmedel på Preem.
 • Få upp till 50% rabatt på golfutrustning och Greenfee.
MoreGolf
Årsavgift: 295 0 kr
Kredit: 0-160 000 kr
55 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 15.14%
Ansök direkt
4star
Läs recension

Hitta det bästa kreditkortet

Kreditkort kan vara ett snabbt och enkelt sätt att låna pengar för att betala för oväntade saker. Låt oss säga att du är i en butik och ser ett par skor och du har inga kontanter till hands men det spelar ingen roll, du kan helt enkelt betala med ett kreditkort. Eller du kanske behöver en ny diskmaskin eller tvättmaskin men det är fortfarande lång tid tills löning. Oroa dig inte! Du kan sätta köpet på ett kreditkort. Det har blivit allt vanligare att skaffa ett kreditkort i Sverige och vi hoppas att du genom vår sida ska hitta det bästa kreditkortet enligt dina premisser. Ett kreditkort passar dig perfekt som vill strukturera upp privatekonomin och glöm inte heller att du oftast får väldigt många fördelar genom att använda dig av ett kreditkort.
Det finns en annan fördel med att använda kreditkort. Om du köper något som kostar mellan 1000 kr och 600000 kr med ditt kreditkort och det visar sig vara felaktigt eller företaget går i konkurs kan du få tillbaka dina pengar från kortutgivaren.

Nackdelar med kreditkort

Naturligtvis finns det nackdelar med att ha kreditkort. Om du inte betalar din faktura varje månad i sin helhet (om du har nyttjat kredit) så kan du börja få räntekostnader. Det finns också straffavgifter för sena eller missade betalningar men om du använder ditt kreditkort rätt kan de vara ett bra sätt att hantera dina pengar, särskilt om du regelbundet handlar på nätet.

Låna pengar gratis

Ett kreditkort är inte samma sak som ett betalkort. När du betalar för något med ditt kreditkort lånar du pengar och kreditkortsföretaget tar ut en ränta på lånet. Dom flesta kort har en räntefri period på upp till 59 dagar så om du betalar av din faktura fullt ut varje månad betalar du heller ingen ränta. Med andra ord kan du låna pengar gratis.

Sprid månatliga betalningar

Om du inte kan betala av en skuld varje månad kan ett kreditkort hjälpa dig att sprida de månatliga betalningarna. Men du kommer att börja betala ränta och den typiska räntan på ett kort är ca 18% så det är inte billigt. Kreditkort är inte lämpligt att ha för långfristiga lån och försök alltid att betala mer än det lägsta månatliga utbetalningen, annars kommer du att spendera en förmögenhet och det kan ta år att rensa skulden.

Välj ett kort

Det finns flera olika typer av kreditkort och rätt kort för dig beror på din kredithistoria och hur dina utgifter ser ut. Om du alltid betalar av ditt saldo i sin helhet, är räntan på kortet irrelevant. Så leta efter ett kort som belönar utgifter som till exempel ett cashbackkort. Ett kort som tar 0% i avgifter på inköp kan vara en bra affär om du vill sprida kostnaden för ett köp. Kanske behöver du en ny tvättmaskin men har inte råd att betala allt på en gång. Vissa människor bryr sig inte om att byta kort ofta, de föredrar istället ett kort som ger en låg livstidshastighet för antingen köp eller överföringar. Sedan finns det kort som är mer lämpade för frekventa resenärer, eftersom de tar inga eller låga avgifter för användning utomlands.

Kredithistorik

När du ansöker om ett kreditkort kommer emittenten (den som ger ut kreditkortet) göra en kreditkontroll. Om du har en dålig kredithistorik kan din ansökan avslås. Alternativt kan kortföretaget erbjuda en högre ränta då dom anser att dom tar en högre risk. Ett kort som tar 0 % i avgifter på inköp kan vara en bra affär om du vill sprida kostnaden för ett köp .
Detta kallas riskbaserad prissättning och priset du ser i reklamen kommer att bli den ”representativa räntan”. Detta måste erbjudas minst 51% av alla människor vars ansökan godkänns. Men det innebär att nästan lika många (49 %) kunder accepteras för kortet, men de kommer att debiteras en högre ränta.

Kreditkort med betalningsanmärkningar

De flesta finansbolag och banker ger inte ut kreditkort till personer som har betalningsanmärkningar. Ett av skälen till detta är att ett kreditkort kan leda till snabba impulsköp som gör att innehavaren av kreditkortet drar på sig skulder som de inte kan betala.

Att hitta det bästa kreditkortet

Valet kan vara förbryllande, men Nätlån.se jämförelsetjänst kan hjälpa dig att hitta rätt kreditkort. Vi jämför hundratals erbjudanden och kreditkort från landets största kortutgivare. Vi hoppas att du med hjälp av vår guide kan hitta det bästa kreditkortet för dig. Lycka till!