Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
1000-15 000 kr 30-90 dagar 66-3165 kr 20 år
Ansök nu
5star

Om Lånbutiken

Lånbutiken är ett lånebolag som erbjuder privatpersoner två olika lån. Dels kan man erhålla ett snabblån på mellan 500 kronor upp till 12 000 kronor och dels så kan man ansöka om ett så kallat brukslån, som är en kredit som man erhåller på upp till 15 000 kronor och som man själv väljer hur mycket pengar som man vill ta ut. Brukslånet fungerar ungefär som ett kreditkort vilket innebär att man endast betalar för den kredit som man nyttjar samtidigt som man kan göra flera uttag så länge det finns ett låneutrymme upp till kreditlimiten. Man ansöker om lånen direkt på Lånbutikens hemsida och man får omgående ett svar om man får sitt lån eller sin kredit beviljad och därefter så betalas pengarna ut omgående under Lånbutikens öppettider.

Tidigare hette Lånbutiken OK Money men har nyligen bytt namn till Lånbutiken. Lånbutiken ägs av Risicum Capital AB, som också driver lånesajten Risicum där man erbjuder liknande lån. Risicum Capital ingår i finansgruppen Dollar Financial Group, som är ett av världens ledande företag inom konsumentkrediter. Man har verksamhet i ett flertal olika länder där man erbjuder främst finansiella tjänster för privatpersoner.

Lån och avgifter

Hos Lånbutiken kan man ansöka om ett snabblån på mellan 500 kronor upp till 12 000 kronor. Beroende på vilket belopp som man väljer så kan man välja olika kredittider som är 30, 60 eller 90 dagar, för att dela upp betalningen på flera olika månader. Det gör att ett lån inte behöver påverka ens månadsekonomi så pass mycket.
Vill man istället få en kredit där man själv bestämmer hur stort uttag som man vill göra så kan man ansöka om ett brukslån på upp till 15 000 kronor. Då återbetalar man den utestående krediten med ett belopp motsvarande 10 procent av beloppet, vilket innebär att man får en kredittid på upp till 12 månader. Man betalar bara ränta för den utestående kredit som man har tagit ut.

För snabblån så tar Lånbutiken ut en avgift, för uppläggning av lånet, på 200 kronor, för lån som löper på 30 dagar, och 400 kronor för lån som löper på 60 eller 90 dagar. Utöver uppläggningsavgiften så betalar man också en ränta som är olika för de olika beloppen. Nedan finns exempel på vilka kostnader som lånen har vid en kredittid på 30 dagar.

– Låna 1 000 kronor, avgift 200 kronor + ränta 50 kronor, återbetala 1 250 kronor
– Låna 3 000 kronor, avgift 200 kronor + ränta 250 kronor, återbetala 3 450 kronor
– Låna 5 000 kronor, avgift 200 kronor + ränta 500 kronor, återbetala 5 700 kronor

Villkor för att låna

För att få en låneansökan godkänd hos Lånbutiken så behöver man uppfylla följande villkor.

– Att man har fyllt 20 år
– Att man kan identifiera sig med BankID eller e-legitimation
– Att man är folkbokförd i Sverige
– Innehar ett registrerat svenskt mobiltelefonnummer
– Inte har några betalningsanmärkningar
– Att man har en taxerad inkomst

För kreditupplysningar så samarbetar Lånbutiken med Bisnode och därmed så beställer man inga kreditupplysningar från UC.

Utbetalning av lån och öppettider

Man kan ansöka om lån hos Lånbutiken dygnet runt, alla dagar på året. Lån som har beviljats betalas ut under företagets öppettider som är alla vardagar mellan klockan 07:00 och 21:00 och under lördagar, då man har öppet mellan klockan 09:00 och 17:00. Har man sitt konto hos Nordea eller Handelsbanken så får man alltid in pengarna samma dag, även under kvällar och helger. Har man en annan bank så får man in pengarna på sitt konto senast nästkommande, helgfri vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Om man behöver ett snabbt tillskott till sin hushållsekonomi så är Lånbutiken ett bra alternativ. Dom har bra öppettider, även under kvällar och på lördagar vilket innebär att man kan få sitt lån utbetalt när man behöver det som bäst. Har man behov av en kredit där man kan ta ut pengar vid behov så erbjuder även Lånbutiken ett så kallat brukslån. Det är också positivt att Lånbutiken inte använder sig av UC, vilket kan påverka ens framtida kreditvärdighet när man ska ansöka om nya lån eller hyra en bostad.

Avgifterna för lånet är dock aningen höga samtidigt som man inte erbjuder lån till personer som har betalningsanmärkningar.