Långivare
Lånebelopp Löptid Ränta Ålder Betyg
5000 – 50.000 kr 1 – 6 år 9,95% – 21,60%r 20 år
Ansök nu
5star

Om L’easy

L’easy är i grund och botten ett uthyrningsföretag som grundades år 1985 i Danmark. Från början så hyrde man ut elektronisk utrustning till privatpersoner som bland annat tv, video, kylskåp, tvättmaskiner och köksmaskiner. Genom åren så har utbudet av elektroniska varor utökats att även omfatta datorer, mobiltelefoner och mycket annat. Tack vare detta så kunde privatpersoner hyra en tv till en låg månadskostnad istället för att köpa den eller låna pengar för att köpa, vilket idag har visat sig vara mycket billigare i slutändan än var det är att köpa produkten.

L’easy utökade sin verksamhet även till Sverige år 1998 och senare också Norge och Holland. År 2006 köpte koncernen upp det svenska företaget Thorn Svenska AB, som hade en likadan verksamhet i Sverige sedan 1970 talet, och i samband med det började man även att erbjuda privatpersoner olika finansiella tjänster.

Idag erbjuder L’easy privatpersoner möjlighet att erhålla privatlån på mellan 5 000 kronor upp till 50 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 12 månader upp till 72 månader.
L’easys låneverksamhet drivs och finansieras av Thorn Svenska AB, som ingår i koncernen 3C Retail A/S, där även företaget L’EASY A/S ingår. Thorn Svenska AB erbjuder också privatpersoner lån under namnet Klicklån, som har likvärdiga tjänster som L’easy.

Lån och avgifter

L’easys tillhandahåller privatlån på mellan 5 000 kronor upp till 50 000 kronor. Man välja en amorteringstid på mellan 12 månader upp till 72 månader och för lånet så betalar man en rörlig ränta som sätts individuellt för varje låntagare. En låntagare med ordnad ekonomi, en bra kredithistorik och god inkomst kan låna större belopp till lägre ränta.

Avgifterna för lånet består av en uppläggningsavgift på 495 kronor och en administrationsavgift per månad på 19 kronor, för autogiro, och 39 kronor för faktura. Utöver det så betalar man en ränta på det utestående lånet som ligger på mellan 9,95 procent upp till 21,60 procent per år.

Nedan följer exempel på lånekostnader för ett lån hos L’easys. Amorteringstiden är 12 månader och i nedanstående exempel har använts en exempelränta på 9,95 procent. I lånekostnaderna ingår, utöver räntan, även uppläggningskostnaden och de månatliga administrationsavgifterna.

– Låna 5 000 kronor, total lånekostnad 796 kronor, betala 483 kronor per månad
– Låna 25 000 kronor, total lånekostnad 1 880 kronor, betala 2 240 kronor per månad
– Låna 50 000 kronor, total lånekostnad 3 232 kronor, betala 4 436 kronor per månad

Hos L’easys kan man använda sig av två betalningsfria månader per år, vilket kan underlätta månadsekonomi i samband med semester eller julhelgen. Utöver det så kan man även avtala om att få upp till två betalningsfria månader varje år.

Villkor för att låna

För att få ett lån beviljat hos L’easys så behöver låntagaren uppfylla följande villkor.
– Vara minst 21 år
– Inneha en taxerad inkomst
– Inneha ett svenskt personnummer
– Vara folkbokförd i Sverige
– Inga betalningsanmärkningar

L’easy inhämtar kreditupplysningar från UC i samband med kreditprövningar. Det betyder att andra lånebolag och banker kan se att en kreditupplysning är utlämnad vilket kan påverka framtida lånemöjligheter.

Utbetalning av lån och öppettider

L’easy har öppet alla vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00 och lördagar mellan klockan 10:00 och 16:00. Ansökan om lån görs på L’easys hemsida och man får därefter ett preliminärt besked om man får sitt lån beviljat eller inte. Efter att lånet har slutgodkänts, vilket sker under företagets öppettider, så betalas pengarna ut så att man har dessa på sitt bankkonto inom 2 dagar.

Vad är positivt och vad är negativt

L’easy är ett bra alternativ till snabblån om man kan vänta några dagar på sina pengar. Dessutom kan man låna upp till 50 000 kronor med en amorteringstid på upp till 72 månader, vilket gör att lånet inte påverkar ens månadsbudget så hårt.

L’easy är ganska hårda i sin kreditprövning, vilket beror på att man inte vill att låntagarna ska få ekonomiska problem i framtiden på grund av att man lånar pengar. L’easy använder också UC vilket kan påverka framtida kreditbedömningar hos andra lånebolag.