Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
1000-20 000 kr 1-12 mån 395-6350 kr 18 år
Ansök nu
5star
Läs recension

Om Monetti

Monetti är ett lånebolag som har funnit i många år och som är mycket populärt bland de svenska låntagarna. Man erbjöd tidigare lån under namnet Folkia men efter en tvist med Folksam så blev man tvungen att byta namn. Hos Monetti kan man låna mellan 1 000 kronor upp till 20 000 kronor med en kredittid på mellan 1 månad upp till 12 månader. Monetti accepterar även låntagare som har betalningsanmärkningar så länge det inte finns något skuldsaldo. Man ansöker snabbt och enkelt om ett lån på Monettis hemsida. Om man får sitt lån beviljat så får man direkt pengarna utbetalda under företagets öppettider, som är mycket generösa.
Monetti ägs av Folkefinans AS, som är ett norskt finansbolag som har verksamhet i flera länder. Man driver även lånesajten Frogtail där man kan låna upp till 50 000 kronor med en kredittid på upp till 36 månader.

Lån och avgifter

Monetti erbjuder snabblån på upp till 5 000 kronor. För belopp upp till 4 000 kronor så får man en kredittid på 30 dagar. För lån på 4 000 kronor kan man även välja 60 dagar. För lån på 5 000 kronor upp till 20 000 kronor kan man istället låna med en återbetalningstid på 12 månader. Om man lånar ett större belopp så behöver inte amorteringar påverka ens privatekonomi så mycket om man väljer en längre återbetalningstid.
För lån hos Monetti så betalar man en uppläggningsavgift på 350 kronor per lån, en aviavgift på 45 kronor och slutligen en ränta som ligger på mellan 0 kronor upp till 140 procent per år. Nedan finns exempel på vad lån kostar som har en löptid på 30 dagar. I lånekostnaderna ingår uppläggningsavgiften och aviavgiften.

Monetti tar ut en avgift för varje lån som ligger på 350 per lån, oavsett vilket belopp som man vill låna. Man tar även ut en aviavgift på 45 kronor och slutligen en rörlig ränta som ligger på mellan 0 upp till 140 procent per år. Nedan följer en sammanställning för lån hos Monetti med en kredittid på 30 dagar.

– Låna 1 000 kronor, lånekostnad 395 + ränta 0 kronor, återbetala 1 395 kronor
– Låna 3 000 kronor, lånekostnad 395 + ränta 121 kronor, återbetala 3 516 kronor
– Låna 5 000 kronor, lånekostnad 395 + ränta 284 kronor, återbetala 5 679 kronor

Ett mindre lån kan bli väldigt dyrt hos Monetti då kostnaderna för lånet är väldigt högt. För lån på högre belopp så blir lånekostnaderna mer rimliga och ligger även bra till om man jämför med andra lånebolag på marknaden.
Om man inte kan betala tillbaka sitt lån senast på förfallodagen så kommer man att få en påminnelse där man även måste betala ytterligare kostnader som en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och en dröjsmålsränta med 36 procent per år.

Villkor för att låna

Monetti har ganska generösa villkor när det kommer till kreditbedömningen och även om man har betalningsanmärkningar sedan tidigare så kan man få lån hos Monetti då man även ser till hur varje låntagares ekonomi ser ut idag. För att få lån jos Monetti behöver man uppfylla följande krav

– Att man är över 18 år
– Att man är folkbokförd i Sverige
– Att man har ett registrerat svenskt mobiltelefonnummer
– Att man har en taxerad inkomst
– Inget skuldsaldo hos Kronofogden, betalningsanmärkningar kan gå bra
– BankID, inget krav men snabbar upp processen, annars kommer identifieringen ske muntligt

Monetti beställer inte sina kreditupplysningar från UC vilket innebär att utdrag inte kommer att registreras, vilket kan påverka ens framtida kreditvärdighet.
Utbetalning av lån och öppettider

Man kan ansöka om lån alla dagar, dygnet runt hos Monetti. Lånen betalas ut under företagets öppettider som är vardagar mellan klockan 08:00 och 20:00 och under helger, då man har öppet mellan klockan 10:00 och 17:00. Har man sitt bankkonto så får man alltid in pengarna på sitt konto direkt, även under kvällar och helger. Har man en annan bank så får man in pengarna på sitt konto senare samma vardag, om ansökan blivit godkänd före klockan 12:30, eller senast nästkommande vardag, för ansökningar som godkänns efter klockan 12:30.

Vad är positivt och vad är negativt

Man kan låna ända upp till 20 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 12 månader. Kostnaderna för de större lånen är mycket rimliga men tyvärr så påverkar den höga uppläggningsavgiften de mindre lånebeloppen så dessa lån blir mycket dyra. Monetti accepterar låntagare med betalningsanmärkningar och man använder inte UC som leverantör av kreditupplysningar.

Dyrt att låna mindre belopp hos Monetti då man dels tar ut en hög uppläggningsavgift men även en aviavgift.