Idag finns det en mängd olika lån som är anpassade för olika syften. I det här inlägget tänkte vi gå igenom alla lån som finns på marknaden och se vilka som passar bra till vad så att du väljer rätt när du behöver låna pengar.

Smslån

Smslån, även kallat snabblån, passar dig som behöver låna 500 kr till 10000 kr och få tillgång till pengarna snabbt. Det brukar inte krävas någon säkerhet från dig som låntagare och du kan till och med låna pengar hos några kreditgivare även om du redan har en betalningsanmärkning. Lånet ska oftast betalas tillbaka inom 15-90 dagar och hinner du inte betala tillbaka i tid så får du en ganska hög straffavgift. Så se till att betala tillbaka ditt lån i tid! Du kan som ny kund ta ett snabblån gratis hos flera kreditgivare och slippa betala några avgifter. Annars brukar avgiften ligga på ungefär 10% av lånesumman.

Privatlån

privatlån passar dig som behöver låna pengar till en ny bil eller någon oväntat utgift, men som inte har något att sätta som säkerhet. Du kan låna från så lite som 20 000 kr upp till ungefär 400 000 kr och lånetiden varierar mellan några månader upp till 12 år. Räntan sätts individuellt beroende på hur din kreditvärdighet ser ut. Har du en medlånare som också står på lånet så kan det påverka din ränta positivt! Normalt så brukar man hamna runt 6-8% i ränta vilket är högre än ett bolån. Dock så behöver du inte sätta något i säkerhet utan banken går helt på hur din betalningsförmåga ser ut. Ett företag som sticker ut lite bland låneföretagen är ICA Banken som erbjuder en ränta på 5,79% till alla som får sitt lån godkänt.

Kreditkort

Kreditkort är ett annat typ av lån. Du får en godkänd kredit att handla för och du bestämmer oftast lite själv vad du ska göra med pengarna. Fördelen med att välja kreditkort är att du får ta del av exklusiva erbjudanden och många erbjuder även gratis försäkring som du kan behöva när du till exempel är ute och reser. Spana in dom olika villkoren noga för oftast får du en räntefri period där du inte behöver betala någon ränta på dina lånade pengar. Räntan brukar ligga runt 10% och kreditbeloppet kan vara allt mellan 2000 kr till hur mycket som helst.

Vi hoppas att den här listan har hjälpt dig att förstå lite mer om dom olika lånen. Lycka till!