Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
500-30 000 kr 1-24 mån 50-38 123 kr 20 år
Ansök nu
4star

Om Onea

Onea erbjuder lån på mellan 500 kronor upp till 30 000 kronor med en maximal återbetalningstid på 24 månader. Man ansöker om lånet direkt på Oneas hemsida och får direkt besked om man får sitt lån beviljat eller inte. Det som är lite annorlunda med Onea är att man först väljer vilket belopp som man vill låna och därefter väljer man hur mycket man kan betala tillbaka varje månad och får då upp hur många månader som man ska amortera lånet, istället för att välja antal månader som man gör hos många andra lånebolag.

Onea erbjuder även rimliga kostnader för sina lån vilket gör att lånen inte behöver belasta ens privatekonomi lika hårt som många snabblån kan göra. Att man även kan betala lite mindre vissa månader eller lite mer, om man skulle få ett tillskott till kassan, gör Oneas lån till ett av de mest flexibla på marknaden.

Det 4Finance Group som äger Onea. 4Finance Group har verksamhet i 13 länder och cirka 5 miljoner kunder, vilket gör 4Finance Group till ett av de största finansbolagen när det gäller lån till privatpersoner. Utöver Onea så
erbjuder man även privatpersoner lån på lånesajten Vivus, där man kan erhålla snabblån med en kredittid på 30 dagar till förmånliga räntor.

Lån och avgifter

Onea tillhandahåller lån på mellan 500 kronor upp till 20 000 kronor. Man väljer hur mycket man kan betala varje månad och får sedan ett förslag på antal amorteringsmånader för lånet. Man kan välja att amortera sitt lån på upp till 24 månader. För lån upp till 5 000 kronor så är amorteringstiden maximalt 3 månader. När man har ansökt om ett lån hos Onea så får man direkt en kalkyl som visar lånets kostnader, hur mycket man ska betala och hur lång amorteringstid som man har, vilket gör att det inte blir några överraskningar senare när amorteringarna ska betalas.

Man betalar inga kostnader för lånet som uppläggningsavgift eller aviavgifter utan enbart en fast månadsränta. Månadsräntan är för belopp upp till 5 000 kronor är på 12 procent och för belopp över 5 000 kronor så är månadsräntan 8 procent.

Nedan finns exempel på kostnader för lån som löper med en kredittid på 30 dagar.

– Låna 1 000 kronor, ränta 120 kronor, betala 1 120 kronor
– Låna 3 000 kronor, ränta 360 kronor, betala 3 360 kronor
– Låna 5 000 kronor, ränta 600 kronor, betala 6 600 kronor

Hos Onea så kan man antingen förlänga sitt lån eller delbetala sitt lån om det är så att man inte kan betala tillbaka enligt betalningsplanen. Kostnaden för att förlänga lånet eller delbetala är 12 procent per månad för den utestående lånesumman.
Om man inte kan betala senast på förfallodagen så får man betala en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och en årlig dröjsmålsränta på 30 procent till dess lånet är betalt.

Villkor för att låna

Onea kräver att låntagarna ska uppfylla följande krav för att de ska godkänna ett lån.

– Vara minst 18 år
– Inneha ett svenskt personnummer
– Vara folkbokförd i Sverige
– Har ett registrerat svenskt telefonnummer
– Har ett bankkonto i en svensk bank
– Att man inte har några betalningsanmärkningar
– Att man har kapacitet att betala tillbaka lånet

Onea använder sig inte av UC i samband med att de begär ut kreditupplysningar.

Utbetalning av lån och öppettider

Onea har öppet alla vardagar mellan klockan 08:00 och 21:00 och under helger då man har öppet mellan klockan 10:00 och 18:00. Alla låneansökningar som kommer in till Onea slutgodkänns under företagets öppettider och därefter sker utbetalningen skyndsamt, oftast inom 15 minuter. Har man sitt bankkonto hos Nordea så har man sina pengar på kontot direkt så snart utbetalningen är utförd, även under kvällar och helger. För andra banker så kommer pengarna in på kontot senast nästkommande, helgfria vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Om man har ett behov av att låna ett större belopp och med en länge återbetalningstid så är Onea en långivare som erbjuder flexibla lån till rimliga kostnader. Hos Onea erbjuder man lån på upp till 30 000 kronor med en amorteringstid på upp till 24 månader. Hos Onea kan man också delbetala sina lån eller förlänga lånen, vilket är en bra lösning om man någon månad inte klarar av att betala eller betala fullt belopp.

Onea har också mycket bra öppettider vilket innebär att man kan få utbetalningar även på kvällar eller under helger om man har samma bank som Onea.

Trots att man erbjuder lån upp till 30 000 kronor så använder sig inte Onea av UC vilket innebär att andra kreditgivare inte kan se att någon tagit en kreditupplysning.