Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
1000-40 000 kr 30-270 dagar 215-5555 kr 20 år
Ansök nu
5star

Om Säkerfinans

Säkerfinans erbjuder lån till privatpersoner på mellan 1 000 kronor upp till 40 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 61 dagar upp till 360 dagar. Det gör att ett lån hos Säkerfinans inte behöver drabba ens ekonomi så hårt då man kan betala tillbaka i en takt som passar en själv bäst. Man ansöker om lånet på Säkerfinans hemsida och får direkt ett besked om man får sitt lån beviljat eller inte. Därefter så får man sina pengar utbetalda under företagets öppettider, under förutsättning att man har verifierat sin identitet först.

Säkerfinans ägs av finansbolaget S & A Sverige AB, som även erbjuder lån till konsumenter under varumärkena Mobillån och Snabbfinans. Man har lånat ut pengar till privatpersoner sedan år 2006 och har därmed en lång erfarenhet och kunskap om privatlån samtidigt som man vet hur viktigt det är att kunna erbjuda sina kunder bra tjänster och en god kundservice.

Lån och avgifter

Hos Säkerfinans kan man låna mellan 1 000 kronor upp till 40 000 kronor. Första gången man lånar så får man låna högst 25 000 kronor men om man har skött återbetalningen av sitt lån kan man låna upp till 40 000 kronor vid det andra lånetillfället. Återbetalningstiden för lånet bestämmer man själv och kan vara mellan 61 dagar upp till 360 dagar. Även om man väljer en lång återbetalningstid så kan man alltid lösa hela lånet i förtid om man så önskar.

Man betalar inga uppläggningsavgifter eller aviavgifter hos Säkerfinans utan endast en ränta som är fullt avdragsgill i deklarationen. Nedan följer några exempel på räntekostnader för lån som löper med en kredittid på 61 dagar.

– Låna 1 000 kronor, ränta 275 kronor, återbetala 1 275 kronor
– Låna 3 000 kronor, ränta 635 kronor, återbetala 3 635 kronor
– Låna 5 000 kronor, ränta 995 kronor, återbetala 5 995 kronor

Hos Säkerfinans så kan man inte förlänga sitt lån och därför är det viktigt att man planerar sitt lån så att man säkert vet att man kan betala av på lånet varje månad. Man kan välja en återbetalningstid på mellan 61 dagar upp till 360 dagar. Om man inte kan betala tillbaka sitt lån senast på förfallodagen så kommer man att få betala en förseningsavgift på 95 kronor, en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och utöver det en dröjsmålsränta som ligger på 36 procent per år.

Villkor för att låna

För att få låna hos Säkerfinans så ska man uppfylla följande villkor.

– Man får inte ha några betalningsanmärkningar
– Ha fyllt 20 år
– Har en taxerad inkomst på minst 150 000 kronor per år
– Vara folkbokförd i Sverige
– Inneha ett svensk mobiltelefonabonnemang
– Acceptera verifiering av identitet genom Instantor, annars skickas brev hem med pinkod

Säkerfinans samarbetar med Bisnode och köper sina kreditupplysningar därifrån. Det innebär att man inte använder sig av UC i samband med kreditprövningar och därmed så registreras inte kreditupplysningen i några register.

Utbetalning av lån och öppettider

För de låneansökningar som kommer in och godkänns före klockan 13:30 under vardagar så får man sina pengar senare under samma dag. För låneansökningar som godkänns efter klockan 13:30 så betalas pengarna ut så man har dessa på sitt konto senaste nästkommande, helfria vardag. Har man sitt bankkonto hos SEB så får man alltid in pengarna omgående i samband med att utbetalningen sker. Säkerfinans har öppet alla vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00, på helgerna har man stängt.

Vad är positivt och vad är negativt

Hos Säkerfinans kan man vara säker på att man får en bra service då bolaget bakom Säkerfinans varit med ett bra tag i branschen nu. Säkerfinans erbjuder även ett bra lån på upp till 40 000 kronor med en amorteringstid på upp till 12 månader.

Säkerfinans accepterar inte låntagare med betalningsanmärkningar. Dessutom har dom bara öppet under vardagar vilket innebär att man inte kan låna under sena kvällar eller helger och få sina pengar utbetalda direkt. Processen för att verifiera är lite krånglig. Om man inte vill använda sig av Instantor så måste man vänta till nästkommande vardag innan man får en pinkod som man kan använda sig av för att verifiera sin identitet.

Dåligt att man inte kan verifiera sin identitet med BankID eller E-legitimation.