Långivare
Lånebelopp Löptid Ränta Ålder Betyg
10.000 – 300.000 kr 1 – 12 år 3,75% – 9,95% 20 år
Ansök nu
5star

Om Sevenday

Sevenday är ett lånebolag som erbjuder lån till mycket förmånliga räntor. Hos Sevenday kan man låna mellan 10 000 kronor upp till 300 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 12 år mot en årlig ränta som börjar på 3,75 procent. Räntan sätts individuellt för varje låntagare vilket innebär att desto bättre ekonomi som man har desto bättre ränta kan man erhålla. Hos Sevenday kan man även erhålla billån med en ränta som börjar på låga 3,50 procent per år. Sevenday erbjuder dessutom sparkonton där man kan få upp till 1,30 procent i ränta på sina pengar, beroende på vilken sparform som man väljer. Sparkontona omfattas av den statliga insättningsgarantin på ett belopp upp till 950 000 kronor.

Sevenday är så säkra på att de erbjuder sina kunder de bästa lånekostnaderna på marknaden så att de har infört en prisgaranti som innebär att om man hittar ett billigare lån så kommer Sevenday att sänka lånekostnaden så att den blir lägre än för det lån som man hittat.

Sevendays ägs och drivs av kreditmarknadsbolaget SevenDay Finans AB som i sin tur ägs av ett antal privatinvesterare och bolag. Sevendays har erbjudit privatpersoner finansiella tjänster sedan år 2007.

Lån och avgifter

Sevenday erbjuder privatpersoner lån på mellan 10 000 kronor upp till 300 000 kronor med en amorteringstid på mellan 1 år upp till 12 år. För lånet så betalar man en uppläggningsavgift 495 kronor, en aviavgift varje månad på 15 kronor och en årlig rörlig ränta som sätts individuellt för varje låntagare baserat på deras ekonomiska förutsättningar. Den rörliga räntan ligger på mellan 3,75 procent upp till 9,95 procent, vilket är en av de bästa räntorna på marknaden.

Sevenday vill vara säkra på att just det lån som har beviljats till varje låntagare ska vara det billigaste på marknaden och därför så har man infört en prisgaranti. Prisgarantin innebär att om man hittar ett likadant lån hos ett annat lånebolag till en lägre totalkostnad, den effektiva räntan, så kommer Sevenday att sänka lånekostnaden för det lån som man har hos Sevenday så att det blir billigare än det lånet. Detta under förutsättning att man har blivit beviljad ett billigare lån hos någon annan låneförmedlare.

För lån hos Sevenday så är totalkostnaden betydligt billigare än hos många andra lånebolag. Nedan följer exempel på lånekostnader vid ett lån som löper på 12 månader. I lånekostnaden ingår uppläggningsavgift med 495 kronor, en aviavgift per månad med 15 kronor och en årlig exempelränta på 5 procent.

– Låna 10 000 kronor, total lånekostnad 956 kronor, betala 913 kronor per månad
– Låna 50 000 kronor, total lånekostnad 2 056 kronor, betala 4 338 kronor per månad
– Låna 100 000 kronor, total lånekostnad 3 416 kronor, betala 8 618 kronor per månad

Man har möjlighet att använda sig av tre stycken betalningsfria månader varje kalenderår vilket kan vara tacksamt i samband med semestermånaden eller kring juletider. Man behöver dock göra sex korrekta inbetalningar innan man kan använda sin första betalningsmånad. Därefter så kan man själv bestämma när man vill ha en betalningsfri månad, dock inte två månader i rad och inte fler är 3 per år.

Villkor för att låna

Hos Sevenday måste man uppfylla följande villkor för att kunna bli beviljad ett lån. Räntan för lånet baseras på den sökandes ekonomiska situation vilket innebär att desto bättre ekonomiska förutsättningar som man har desto bättre ränta kan man erhålla för sitt lån.

– Inget skuldsaldo hos Kronofogden
– Inga betalningsanmärkningar
– Vara minst 20 år
– Inneha en fast inkomst på minst 120 000 kronor
– Varit folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år
– Inneha ett svenskt personnummer

Sevendays inhämtar kreditupplysningar både från Bisnode och från UC, vilket innebär att kreditupplysningen från UC kommer att registreras vilket gör att framtida lånebolag kommer att se att någon har tagit en kreditupplysning.

Utbetalning av lån och öppettider

Sevenday har öppet alla vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00, helger har man stängt. Man kan ansöka om lån alla dagar, dygnet runt, direkt på Sevendays hemsida. Man får direkt ett preliminärt besked och i vissa fall kan man även erhålla vilken ränta som man kommer att få betala för lånet. Man får sedan lånehandlingar hemskickade som ska skrivas under och skickas in till Sevenday och därefter så får man betalningen till sitt konto redan samma dag eller senast nästkommande vardag. Det gör att det kan ta mellan 3-4 dagar innan man har pengarna på sitt konto.

Vad är positivt och vad är negativt

Sevenday erbjuder mycket bra lån upp till 300 000 kronor med förmånlig ränta. Man kan avbetala sitt lån på mellan 1 år upp till 12 år vilket gör att man kan planera sin ekonomi noggrant så att lånet inte gör för stor påverkan på ens månadsbudget. Man kan även använda sig av upp till 3 betalningsfria månader varje år, vilket också är mycket generöst. Även om det tar några dagar att få sina pengar utbetalda så går låneprocessen förvånansvärt snabbt.

Sevenday har ganska hårda krav på sina låntagare så det krävs att man kan uppvisa att man har en ordnad ekonomi.