Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
1000-40 000 kr 30-180 dagar 245-6920 kr 20 år
Ansök nu
3star

Om Snabbfinans

Hos Snabbfinans kan man låna mellan 1 000 kronor upp till 40 000 kronor med en amorteringstid på mellan 30 upp till 360 dagar. Att ansöka om lån går fort och enkelt och görs direkt på lånebolagets hemsida. Man får direkt besked om man får sitt lån beviljat och därefter så sker utbetalningen snabbt, oftast inom några timmar.

Snabbfinans har ägare med en lång erfarenhet inom snabblån och andra privatlån till konsumenter och därmed så vet man hur viktigt det är med snabb hantering vid processen med låneansökningar, utbetalningar och även att man måste erbjuda en bra kundservice.

Det är finansbolaget S & A Sverige AB som äger och driver Snabbfinans. S & A Sverige AB ligger även bakom lånesajterna Säkerfinans och Mobillån, som var det första lånebolaget i Sverige som började erbjuda snabblån till privatpersoner år 2006.

Lån och avgifter

Som ny kund hos Snabbfinans kan man ansöka om ett lån på upp till 25 000 kronor första gången. Vid nästa lånetillfälle kan man sedan välja att låna upp till 40 000 kronor. För lån upp till 6 000 kronor så klassas dessa som snabblån vilket innebär att de kan betalas tillbaka inom 30 dagar men man kan även avbetala mindre lån under 12 månader om man så önskar för att bättre kunna planera sin ekonomi.

För lån över 6 000 kronor så är amorteringstiden minst 2 månader och sedan upp till 1 år, beroende på vilket amorteringstid som man väljer för sitt lån. Som vanligt så bestämmer man förstås själv om man vill betala tillbaka hela det utestående lånet i förtid.

Räntan för lånen är rörliga och beror till stor del på hur stort belopp man lånar och hur lång amorteringstid som man väljer för sitt lån. Generellt gäller att desto större belopp man lånar desto bättre ränta får man för sitt lån. Nedan följer exempel på kostnader för mindre lån med en kredittid på 30 dagar.

– Låna 1 000 kronor, ränta 245 kronor, betala 1 245 kronor
– Låna 3 000 kronor, ränta 545 kronor, betala 3 545 kronor
– Låna 6 000 kronor, ränta 995 kronor, betala 6 995 kronor

Snabbfinans erbjuder inga möjligheter att delbetala lånet eller förlänga detta så därför är det viktigt att man vet att man kan betala tillbaka lånet eller betala sin amortering senast på förfallodagen så man inte behöver betala extra avgifter för påminnelsen som innebär en förseningsavgift på 95 kronor, en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och en dröjsmålsränta med 36 procent per år. Man har möjligheten att kunna planera sitt lån och välja en längre amorteringstid så man säkert vet att man klarar av att betala senast på förfallodagen.

Villkor för att låna

För att få ett lån beviljat hos Snabbfinans så måste man uppfylla följande villkor.

– Man får inte ha några betalningsanmärkningar
– Man ska vara minst 20 år
– Man ska ha en taxerad inkomst på minst 150 000 kronor per år
– Vara folkbokförd i Sverige
– Inneha ett svensk mobiltelefonabonnemang

I övrigt för att få ett lån beviljat så krävs att man blir godkänd i en sedvanlig kreditprövning. Man får inte heller tidigare har misskött sina betalningar till Snabbfinans eller något av de andra lånebolagen som ingår i samma företag.

Snabbfinans anlitar inte UC för sina kreditupplysningar vilket innebär att framtida kreditgivare inte kan se att någon har begärt ut en kreditupplysning.

Utbetalning av lån och öppettider

Man ansöker om ett lån på Snabbfinans hemsida, vilket kan ske när som helst, dygnet runt årets alla dagar. Man får direkt ett preliminärt besked om man får sitt lån beviljat eller inte. Under Snabbfinans öppettider så granskas slutligen låneansökan, vilket oftast inte tar mer än någon timme, och får man då lånet godkänt så betalas pengarna ut samma dag. För låneansökningar som godkänns före klockan 13:30 så har man alltid pengarna på sitt konto senare samma dag och för låneansökningar som godkänns efter 13:30 så sker utbetalningen så man har sina pengar på sitt konto senast nästkommande vardag. Snabbfinans har SEB som bank och har man samma bank så får man alltid pengarna utbetalda direkt.

Snabbfinans har öppet under vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00.

Vad är positivt och vad är negativt

Snabbfinans erbjuder lån på ända upp till 40 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 12 månader, viket gör att ett lån inte behöver belasta ekonomi så mycket. Det är också positivt att Snabbfinans inte använder sig av UC.

Snabbfinans är ganska dyra på mindre lån, jämfört med en del andra lånebolag, medan lån på högre belopp bli lite billigare. Man har också ganska högra krav på inkomster.