Långivare
Lånebelopp Löptid Ränta Ålder Betyg
5000 – 100.000 kr 1 – 6 år 9,90% – 21,60%r 20 år
Ansök nu
5star

Om Thorn Privatfinans

Thorn PrivatFinans har tillhandahållit finansiella lösningar för privatpersoner sedan år 1970, då man startade sin uthyrningsverksamhet av tv, video och vitvaror. Med åren så har produktutbudet utökats att även omfatta datorer och mobiltelefoner och sedan några år tillbaka så erbjuder man även privatpersoner möjligheten att låna pengar. Thorn PrivatFinans erbjuder tre olika låneprodukter där man kan låna mellan 10 000 kronor upp till 100 000 kronor med en amorteringstid på upp till 72 månader. Ett privatlån hos Thorn PrivatFinans är ett bra alternativ för de som vill låna pengar snabbt till rimliga kostnader, jämfört med snabblån som kostar betydligt mer. Dock får man vänta några dagar innan man får sina pengar så det är bra om man är ute i god tid när man ska ansöka om ett lån.

Thorn PrivatFinans ägs av Thorn Svenska AB, som ingår i den norska finansgruppen 3C Retail A/S. I samma grupp finns även L’EASY, som erbjuder liknande finansiella tjänster som Thorn PrivatFinans.

Lån och avgifter

Thorn PrivatFinans har tre stycken olika lånemodeller som är anpassade för att passa olika målgrupper. Det vanligaste lånet är Privatlån Plus där man erbjuds ett lån på mellan 10 000 kronor upp till 100 000 kronor. Lånekostnaderna består av en uppläggningsavgift på 495 kronor, en månatlig administrationsavgift på 19 kronor, om man väljer autogiro, eller 39 kronor för pappersfaktura. Utöver dessa avgifter så betalar man en ränta på det utestående beloppet som man har lånet som ligger på mellan 9,90 procent upp till 21,60 procent. Räntan är individuell och sätts utifrån varje låntagares ekonomiska förutsättningar.

Man har även ett lån som man kallar för Pauslån vilket innebär att man kan välja att pausa sina amorteringar när man har behov av detta. Även för detta lån så erbjuds man möjligheten att låna mellan 10 000 upp till 100 000 kronor med en amorteringstid på upp till 72 månader. Kostnaderna för lånet, utöver räntan, är detsamma som för Privatlån Plus. Man kan även använda sig av två betalningsfria månader under lånets löptid, dock max en per år.

Slutligen kan man välja Trygglån och då kan man låna mellan 10 000 kronor upp till 50 000 kronor. I lånet ingår en trygghetsförsäkring som innebär att om man blir långtidssjuk så träder försäkringen in och betalar amorteringar upp till 12 månader. Om man skulle avlida under låneperioden så löses försäkringen hela lånet så dödsboet inte belastas. Avgifterna för detta lån är detsamma som för de övriga lånen dock så tillkommer en extra kostnad på cirka 2 procent av lånesumman per år för trygghetsförsäkringen.

Nedan kan man se hur stora lånekostnaderna blir och vad man ska betala per månad för ett lån som löper med en amorteringstid på 12 månader. I lånekostnaden ingår, förutom en exempelränta på 9,90 procent, både uppläggningsavgift och administrationsavgift.

– Låna 10 000 kronor, total lånekostnad 1 064 kronor, betala 922 kronor per månad
– Låna 25 000 kronor, total lånekostnad 1 880 kronor, betala 2 240 kronor per månad
– Låna 100 000 kronor, total lånekostnad 5 936 kronor, betala 8 828 kronor per månad

Villkor för att låna

Thorn PrivatFinans erbjuder lån till alla privatpersoner som uppfyller följande villkor.

– Vara minst 21 år
– Inneha en taxerad inkomst
– Inneha ett svenskt personnummer
– Vara folkbokförd i Sverige
– Inga betalningsanmärkningar

Thorn PrivatFinans samarbetar med UC i samband med kreditprövningarna och inhämtar därmed sina kreditupplysningar från UC. Detta innebär att det kommer registreras hos UC att en kreditupplysning är utlämnad vilket kan påverka framtida kreditbedömningar hos andra finansbolag eller banker.

Utbetalning av lån och öppettider

Man ansöker om lån direkt på Thorn PrivatFinans hemsida och får omgående ett preliminärt besked om man kommer att få sitt lån beviljat eller inte. Därefter kan man signera sin ansökan direkt med ett BankID och så under företagets öppettider så slutgodkänns sedan lånet och utbetalningen sker omedelbart. Det gör att om man använder BankID så har man sina pengar på kontot inom 1 till 2 dagar. I annat fall behöver man skicka in de signerade lånehandlingarna och då kan det ta upp till 4 dagar innan man har sina pengar på kontot.

Thorn PrivatFinans har öppet alla vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. Under lördagar har man öppet mellan klockan 10:00 och 16:00, söndagar har man stängt.

Vad är positivt och vad är negativt

Att man kan välja olika lånemodeller hos Thorn PrivatFinans är positivt då man kan välja en modell som passar ens förutsättningar bäst. Thorn PrivatFinans erbjuder även lån med rimlig ränta dock så tar man ut en uppläggningsavgift och en administrationsavgift, trots att man använder sig av autogiro, vilket inte är så vanligt idag hos de flesta andra lånebolag.

Att Thorn PrivatFinans använder sig av UC är förståeligt då man lånar ut större belopp dock kunde man valt en annan leverantör för mindre lån.