Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
500-20 000 kr 1-30 dagar 0-1600 kr 18 år 6000 kr
Ansök nu
4star

Om Vivus

Vivus är ett av de lånebolag som erbjuder snabblån till rimliga kostnader. Man är inte billigast på marknaden men ligger definitivt en bra bit under genomsnittet vilket innebär att ett snabblån hos Vivus inte behöver bli så dyrt. Vivus har erbjudit snabblån sedan år 2009 och här kan man låna mellan 50 kronor upp till 20 000 kronor med en kredittid på högst 30 dagar.

Man får snabbt besked om vilka kostnader som föreligger för de lån som man kan låna hos Vivus på deras hemsida. Här kan man även enkelt ansöka om ett lån och få ett direkt besked om man får sitt lån beviljat eller inte. Vivus har även öppet sena kvällar och helger vilket innebär att man kan ansöka om ett lån och få det utbetalt även när banken är stängd.

Vivus ägs av 4Finance AB som under lång tid lånat ut pengar till privatpersoner. Man har verksamhet i flera länder och i Sverige så erbjuder man även lån under varumärket Onea, som tillhandahåller lån på upp till 30 000 kronor med en amorteringstid på upp till 24 månader.

Lån och avgifter

Hos Vivus kan man låna mellan 50 kronor upp till 6 000 kronor som ny kund. Som ny kund så får man även låna det första lånet helt räntefritt, med en kredittid på 30 dagar, vilket innebär att om man lånar 6 000 kronor så betalar man tillbaka endast 6 000 kronor. Det betyder att man på det första lånet sparar hela 720 kronor. Vid det andra lånet kan man låna upp till 9 000 kronor, vid det tredje lånet kan man låna upp till 16 000 kronor och vid det fjärde lånet, och fortsättningsvis, så kan man låna upp till 20 000 kronor.

Man kan själv välja vilken återbetalningstid man vill ha för sitt lån och på så sätt slippa betala mer ränta än man behöver. Man kan välja en återbetalningstid på mellan 1 upp till 30 dagar och endast betala ränta för de antal dagar som man valt.

Vivus tar inte ur någon uppläggningsavgift eller aviavgifter för sina lån. Man betalar endast en ränta som ligger på 12 procent per månad. Om man vill förlänga sitt lån med ytterligare 30 dagar så får man betala en ränta på 15 procent för denna extra månad. Detsamma gäller om man väljer att delbetala sitt lån. Då får man betala 15 procent på den återstående delen av lånet per månad.

Nedan följer exempel på kostnader när man lånar hos Vivus.

– Låna 1 000 kronor, ränta 120 kronor, betala 1 120 kronor
– Låna 3 000 kronor, ränta 360 kronor, betala 3 360 kronor
– Låna 6 000 kronor, ränta 720 kronor, betala 6 720 kronor

Lånet ska alltid betalas senast på förfallodagen, om man inte har begärt förlängning eller att delbetala sitt lån. Om inte betalningen kommit till Vivus senast på förfallodagen så får man betala extra avgifter som bland annat en förseningsavgift på 125 kronor och en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor.

Villkor för att låna

Vivus accepterar låntagare som uppfyller följande villkor.

– Minst 18 år
– Folkbokförd i Sverige
– Har ett registrerat svenskt telefonnummer
– Har ett bankkonto i en svensk bank
– Att man klarar en sedvanlig kreditbedömning
– Inte har några betalningsanmärkningar

Vivus använder sig inte av UC i samband med att det görs kreditprövningar.

Utbetalning av lån och öppettider

Man kan ansöka om ett lån när som helst på Vivus hemsida. Lånet slutgodkänns under Vivus öppettider som är vardagar mellan klockan 08:00 och 21:00 och under helger mellan klockan 10:00 och 18:00. Om man får sitt lån godkänt så betalas pengarna ut omedelbart och har man Nordea eller Handelsbanken så får man sina pengar direkt, även under kvällar och helger. Har man en annan bank så får man sina pengar senast nästkommande, helgfria vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Vivus erbjuder bra lån till rimliga kostnader. Man har dock bara en maximal kredittid på 30 dagar, även om man lånar ett högt belopp, vilket kan vara tungt för ekonomin. Dock har man möjligheter att delbetala sitt lån mot en ränta på 15 procent per månad. Vivus har bra öppettider vilket gör det möjligt att kunna ansöka om lån och få lånet utbetalt även på kväller eller under helger.

Positivt är också att Vivus inte använder sig av UC och att man accepterar låntagare som är 18 år och äldre. För nya låntagare så erbjuds dessa att låna upp till 6 000 kronor med en kredittid på 30 dagar, utan några avgifter.